Duikcentrum

Duikcentrum Waterworld

De eigenaar, Ronald van der Zwart ,van Duikcentrum Waterworld kreeg in 1990 het duikvirus te pakken.

Tijdens één van zijn uitzendingen als militair naar het midden-oosten, kwam hij in aanraking met de wondere onderwaterwereld van de Rode zee. Hij haalde diverse PADI brevetten en keerde een paar maal per jaar terug naar de Rode zee. Tijdens zijn laatste uitzending naar Sharm el Sheikh nam hij de gelegenheid te baat om duikinstructeur te worden en te gaan werken in de duikbranche.

In 1996 ontstond het plan om vanuit woonplaats Amsterdam te vertrekken, zijn baan bij de Koninklijke marechaussee op te zeggen en een duikcentrum te beginnen in Zeeland. Met weinig geld, maar veel enthousiasme en heel veel hulp van vrienden bouwden we eigenhandig het huidige duikcentrum. Ieder jaar werd al het verdiende geld geïnvesteerd en werd het duikcentrum stukje bij beetje professioneler.

Door altijd zelf opleidingen te blijven geven en constant zelf opleidingen te blijven volgen blijft de expertise op een heel hoog peil. Met name op zijn geliefde tak van de duiksport: Technisch- en wrakduiken. Na zo’n 3500 duiken en vele duiktrips over de wereld blijft het een uitdaging op de hoogte te blijven van de techniek en de ontwikkelingen van de duikmaterialen, om zo goed advies te kunnen geven en vakkundig onderhoud te kunnen plegen en onze zorgvuldig opgebouwde naam verder uit te bouwen.

Winkel - Duikcentrum Waterworld

De winkel

Duikcentrum Waterworld staat bekend om haar uitstekende service en goede passende adviezen bij de aankoop van artikelen. Als leverancier en dealer van bijna alle bekende merken zoals Scubapro,  Suunto, Poseidon, Mares, Aqualung, Metalsub, Bare etc. zijn wij dan ook trots op deze opgebouwde reputatie. Wij zijn importeur van Agir Brokk, Zeagle en Manta, Wisedive technische duikmaterialen.

Voor informatie over bepaalde artikelen kunt u altijd mailen of bellen. Voor prijzen of offertes kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers.

Verder is het in de ruime winkel prettig vertoeven voor een kopje koffie, een warme kop soep of een lekkere snack. Tevens wordt het Duikcentrum door de centrale liggen (aan de N59) vaak als verzamelpunt voor vele duikverenigingen gebruikt.

Je kunt altijd gebruik maken van ons 24 uur vulstation met maar liefst 4 vulpunten. Deze werkt op € 0,50 of € 1,-.  Onze automaten staan zeer ruim afgesteld, zodat je heel goedkoop je fles kunt (bij)vullen. 

Onderhoud (duik) materialen

Onderhoud mag bij Duikcentum Waterworld alleen worden uitgevoerd door medewerkers met de juiste opleiding en ervaring. Dit met als resultaat dat Duikcentrum Waterworld elke keer weer als één van de beste Duikcentra van Nederland uitkomt op het gebied van onderhoud, getest via steekproeven door de NOB. Uiteraard zijn we hier trots op, maar zitten tegelijkertijd niet stil.

Wij hebben voor vele merken een fabrieksopleiding genoten en gebruiken alleen originele onderdelen. Iedereen ontvangt van ons na revisie een automaat in nieuwstaat, 1 volledig jaar garantie op het onderhoud, een foto van de gedemonteerde automaat en zijn oude vervangen onderdelen. Wij onderhouden Scubapro, Aqualung, Mares en Poseidon automaten. Tevens kunt u bij ons terecht voor een snelle reparatieservice voor alle neopreen en trilaminaat duikpakken. Daarnaast keuren wij duikcilinders (visueel en hydrostatisch); onderhouden trimvesten, vervangen batterijen van duikcomputers en horloges en druktesten deze ook conform de Zwitserse richtlijnen.

dvc00012-300x225workshopdruktest-225x300

Verhuur duikmaterialen

Duikcentrum Waterworld beschikt over een ruime verhuurafdeling met alleen topmerken in het assortiment die zorgen dat u zich veilig en met veel plezier onderwater kunt vermaken. Huur van duikmaterialen is een goed middel om diverse uitrustingen uit te proberen. Wij hebben in onze verhuur een afspiegeling van ons assortiment en met alle items die wij verkopen en verhuren hebben wij uiteraard zelf gedoken en ons er een mening over gevormd.

Om teleurstellingen te voorkomen raden wij u aan tijdig te reserveren met name in het zomerseizoen en in de weekenden. Tevens hanteren we een borg van Eur 150,00 per uitrusting en dient u zich te legitimeren.

Wij hanteren een spoelborg van Eur 10,-. Deze restitueren wij bij een volmaakte afspoeling van de gebruikte materialen in onze spoelbakken voor het duikcentrum.

Wij verhuren geen handschoenen boven 15 gr. watertemperatuur. Mensen die handschoenen als bescherming voor hun handen tegen de oesters willen gebruiken kunnen een paar in onze winkel kopen.

Huur van een complete duikuitrusting kost € 35,- per kalenderdag.