Opleidingen

Duikcentrum Waterworld staat bekend om haar uitstekende opleidingen, waarbij kwaliteit, veiligheid en veel duikplezier voorop staan. Met meer dan 20 jaar ervaring leiden we onze leerlingen op tot uitstekende, zelfstandige, gevorderde of gespecialiseerde duikers. Tijdens de opleidingen maken we gebruik van een uniek duikmobiel, welke van alle gemakken is voorzien.

Zie onze webwinkel voor de huidige prijzen

Scubadiver

Opleidingen ScubadiverDe Scubadiver cursus is een uitstekende optie voor mensen die alleen maar in het buitenland willen
duiken onder leiding van een Divemaster. Zij doen een verkorte opleiding en halen een heus brevet.

Dat is de rest van het leven geldig overal ter wereld en staat je toe in te schrijven op duiktrips. Je mag niet zelfstandig duiken. Om dat te mogen kun je de scubacursus binnen 1 kalenderjaar upgraden naar Open Water Diver. Je bent dan volledig zelfstandig bevoegd te duiken.

PADI – Open water Diver

PADI is epadi-logoen organisatie van duikinstructeurs die bestaat sinds 1966 en thans de grootste duikorganisatie is ter wereld met meer dan 2 miljoen opgeleide duikers. De duikcursus die PADI geeft is internationaal erkend door elke andere organisatie en land.

Het doel van de cursus is je op te leiden tot een zelfstandige sportduiker die veilig en met plezier een kijkje onder de waterspiegel neemt.

De cursus is te verdelen in 5 modulen en heeft een totale opleidingstijd van ongeveer 40 uren. Hierin zijn de theorielessen, binnen en buitenwatertraining met elkaar verweven.

5 lessen theorie van elk ongeveer 2 uur met elk een afsluitende test en aan het einde een theoretisch examen. In de theorie worden alle facetten behandeld waarvan kennis gedragen dient te worden om veilig zelfstandig te kunnen duiken.

5 zwembad lessen waarin de aangeleerde theorie wordt geoefend onder ideale omstandigheden en de basisvaardigheden worden aangeleerd.

4 buitenwater duiken, waarin alle vaardigheden onder lokale omstandigheden worden beoefend en het duiken op een niveau wordt gebracht waarbij je zelfstandig een duik leert plannen, controleren en uitvoeren binnen alle veiligheidsregels en normen.

PADI  – Advanced

De PADI Advanced open water cursus kan gevolgd worden na de Open Water Diver cursus en bestaat uit 5 buitenwater trainingsduiken. Twee duiken zijn verplicht: diepduik en navigatieduik

De overige drie duiken zijn keuzeduiken. Je kunt kiezen uit:

 • Stromingsduiken (in de oosterschelde)
 • Droogpakduiken (mits je maat voorradig is)
 • Multi-level-duiken
 • Opsporings -en bergingsduiken
 • Onderwater naturalist
 • Peak Performance Buoyency (perfect uittrimmen)
 • Nachtduik
 • Wrakduiken

De theorie bestaat uit het bestuderen van een themahoofdstuk uit je boek en een theoriesessie, waarbij met name wordt ingegaan op tips en technieken van de geplande duik. De Advanced cursus is een ervaringscursus, waarbij je snel vertrouwd raakt met diverse doctrines in duiken. De cursus kan in twee dagen worden doorgelopen, maar kan ook geheel op jou wensen worden afgestemd.

PADI – Advanced Plus

Deze kan gegeven worden als vervolg op de PADI Advanced Open water cursus OF als een losstaande, uit negen buitenwaterduiken bestaande, cursus. De vereiste brevettering is Open Water Diver.

Het Advanced Plus brevet kan ook tellen als vereiste voor een PADI cursus waar Advanced Open Water Diver vereist wordt. Drie duiken zijn verplicht: nachtduik, diepduik en navigatieduik. De overige zes duiken zijn keuzeduiken.

Om gecertificeerd te worden met het PADI – Advanced plus brevet dien je ook te beschikken over een erkende hartreanimatie- en eerste hulp cursus. Een van de mogelijkheden hiervoor is Medic First Aid.

Medic First Aid eis voor Advanced Plus

De MFA is een cursus van globaal 8 uren die in 3 sessies wordt verdeeld van ongeveer 3 uur. Er wordt een volledige EHBO behandeld en uiteraard ook reanimatie en beademing. Dit alles volgens de nieuwste richtlijnen.

Advanced Plus Duiktheorie

Voordat je gebrevetteerd wordt als Advanced Plus Diver dien je een voorgeschreven programma van gevorderde duiktheorie te hebben afgerond. De duiktheorie bevat de volgende theorielessen, welke allemaal af worden gesloten met een examen:

 • Medische aspecten van het duiken (de Fysiologie)
 • Natuurkundige aspecten van het duiken (de Fysica)
 • Persluchtapparatuur (theorie en onderhoud gerichte praktijk)
 • Duikvaardigheden en omgeving
 • Recreatie Duik Planner (Tabel en Wiel)

Deze lessen zijn gelijk aan de theorielessen van de Divemaster cursus en worden als zodanig erkend. Dus voor je Divemaster cursus behoef je deze lessen niet meer te volgen en worden ze ook niet in rekening gebracht. Bovendien is het een vastgelegde erkende opleiding, dus kun je die ten alle tijden overal ter wereld af maken.

PADI – Rescue Diver

Uitdagend en de moeite waard. Dit is de beste beschrijving voor de PADI Rescue Diver-cursus. Voortbouwend op wat je al geleerd hebt wordt in deze cursus verder aandacht besteed aan wat je al weet over hoe je problemen voorkomt en wat je doet als ze toch ontstaan.

De cursus bestaat uit 5 theoriesessies en 5 watersessies en duurt in het geheel ongeveer 25 uur.

Wat je leert:

 • Zelfredzaamheid
 • Stress bij andere duikers herkennen en ermee omgaan
 • Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting
 • Duikers die in paniek zijn redden
 • Bewusteloze duikers redden

Vereisten:

 • Minimaal advanced of gelijkwaardig
 • In het bezit van EHBO of Medic First Aid
 • Minimaal 20 gelogde duiken